شهروندی

Home - اقامت - شهروندی - شهروندی

دلیل استقبال فراوان ایرانیان برای مهاجرت به ترکیه ، رشد اقتصادی این کشور در سال های اخیر ، هزینه پایین زندگی در ترکیه ، وجود دانشگاه های معتبر ، قرابت فرهنگی و جغرافیایی ترکیه با ایران و دریافت حساب بانکی معتبر است.

در این بین بیشتر مهاجران به کشور ترکیه ، به دنبال دریافت شهروندی این کشور هستند تا از مزایای آن بهره مند شوند. با دریافت شهروندی ترکیه ، پاسپورت این کشور را دریافت کرده و از حقوق یکسان با شهروندان ترک بهره مند می شوید. اما برای دریافت شهروندی ترکیه ، شروطی وجود دارد که باید مشمول آن شوید ، در ادامه به آن ها می پردازیم.

sepratot

دریافت شهروندی ترکیه ، شروطی وجود دارد که باید مشمول آن شوید ، در ادامه به آن ها می پردازیم.

شرایط دریافت شهروندی ترکیه :

در صورت دارا بودن هر یک از شرایط زیر می توانید برای دریافت شهروندی (وطن داش) ترکیه اقدم نمایید :

الف ) تولد :

ساده ترین راه این است که در یک خانواده با مادر و پدری ترک متولد شده باشید. با توجه به ماده 1 قانون شهروندی ترکیه ، افرادی که حداقل یکی از والدینشان ترک باشند، حق دارند بلافاصله شهروندی ترکیه را دریافت نمایند. چنانچه  مادر و یا پدر در درخواست خود موفق شوند، این امر برای فرزندان تسهیل می شود. همچنین اگر شخصی در ترکیه متولد شده باشد و از طریق پدر یا مادر نتواند تابعیت کشور دیگری را بگیرد ، می تواند برای شهروندی ترکیه درخواست بدهد.

ب) با تصمیم مقام اداری صلاحیت دار:

اشخاص دارای  شرایط زیر می توانند برای اخذ شهروندی کشور ترکیه درخواست بدهند :

حداقل به مدت 5 سال در ترکیه اقامت داشته باشند.(معنی اقامت برای یک فرد خارجی طبق قانون ترکیه ساکن بودن در کشور ترکیه است). لازم به توضیح است اشخاصی که برای تابعیت ترکیه درخواست می دهند حداکثر 12 ماه می توانند خارج از خاک ترکیه اقامت داشته باشند.(بجز موارد خاص که خارج از اختیار شخص باشد بطور مثال بیماری سخت، کما و …)

باید نشان دهند که قصد ماندن و زندگی در کشور ترکیه را دارند.(لازم به ذکر است اقامت توریستی، دانشجویی، فرزندی که تحصیل می کند، درمانی و پناهندگی هیچکدام شامل این شرط نمی شوند. ولی به طور مثال سرمایه گذاری یا خرید ملک شامل این حالت می گردد.)

دارای مشکلات بهداشتی یا بیماریهای پر خطر نباشند.

دارای مشکلات امنیتی و قضایی در ترکیه نباشد.

بالغ باشند(18 سال تمام).

به زبان ترکی مسلط باشند.

درآمد کافی ، پایدار و توانایی اداره خود و خانواده خود را داشته باشند.

برای امنیت عمومی تهدیدی به شمار نیایند و پایبند به قوانین و نظم عمومی باشند.

درخواست افراد مشمول این شرایط بررسی و در صورت تایید ، با تصمیم مقام دولتی صلاحیت دار ، شهروندی کشور ترکیه به آنها اعطا می شود.

ج) فرزندخواندگی

کودکان زیر ۱۸ سال که به وسیله اشخاصی که تبعه ترکیه هستند ، به فرزند خواندگی گرفته می شوند ، به طور خودکار تابعیت ترکیه را کسب می نمایند .

د) حق انتخاب

در دو حالت فرد حق انتخاب تابعیت ترکیه را دارد :

1 – چنانچه فردی از والدین ترک متولد شده باشد و ساکن کشور دیگری باشد، اما پدر و مادر برای گرفتن تابعیت ترکیه ، برای فرزند خود اقدام نکرده باشند ، فرد پس از 18 سالگی می تواند اقدام به گرفتن تابعیت ترکیه نماید.

2- فردی که خود تابعیت ترکیه را از خود سلب کرده باشد ،می تواند مجدد برای دریافت تابعیت ترکیه اقدام نماید.

citizenship2

اخذ شهروندی ترکیه شامل استثنائاتی به شرح ذیل است:

1) افراد خارجی با تصمیم ریاست جمهوری ، به شرط آنکه مغایر با منافع ملی نباشد ، می توانند تابعیت ترکیه را دریافت کنند.

2) افرادی که موجب ایجاد و گسترش صنعت در کشور ترکیه شوند و یا خدمات فوق العاده ای از لحاظ علمی، تکنولوژی، اقتصادی ، اجتماعی، ورزشی، فرهنگی یا هنری داشته یا می توانند داشته باشند .

3) افرادی که به میزان مشخص شده توسط ریاست جمهوری در کشور ترکیه سرمایه گذاری کنند یا دارای کارت فیروزه ای باشند.

4) افرادی که اعطاء تابعیت به آنها از طرف ریاست جمهوری ضروری تشخیص داده می شود.

5) افرادی که مهاجر(طبق تعریف  قانون)  تلقی می گردند.

6) ازدواج واقعی با شهروند ترکیه (پس از ۳ سال زندگی مشترک می توان درخواست تابعیت داد)

اگر به دنبال سرمایه گذاری ، خرید یا اجاره ملک در ترکیه هستید ، سایت املاک پیله را ببینید.

توضیح موارد استثنا برای دریافت شهروندی ترکیه :

همانطور که در بالا اشاره کردیم ، برای دریافت شهروندی ترکیه می توان از طریق سرمایه گذاری ، ازدواج و کارت فیروزه ای نیز اقدام کرد.

الف) سرمایه گذاری:

در سال 2018، دولت ترکیه یک سیستم سریع برای اخذ ملیت ترک معرفی کرد. افراد ذیل واجد این شرایط خواهند شد:

افرادی که مبلغ 500,000 دلار یا معادل آن ارز در کشور ترکیه بصورت ثابت( بطور مثال کارخانه و ماشین آلات) و به شرط تائید وزارت صنایع و تکنولوژی سرمایه گذاری کنند .

افرادی که مبلغ 250,000 دلار یا معادل آن ارز یا لیر ترک املاک غیر منقول( زمین، ملک تجاری، مسکن) در ترکیه خریداری نمایند، به شرط آنکه به مدت حداقل سه سال ملک مذکور را نفروشند. این قانون به شرط واریز و بلوکه شدن مبلغ در بانک و تنظیم قرارداد فروش در محضر ، شامل پیش فروش ملک نیز می گردد .

افرادی که بتوانند برای حداقل 50 نفر از شهروندان ترکیه شغل ایجاد کنند.( با تائید وزارت کار،خانواده و تامین اجتماعی)

افرادی که مبلغ 500,000 دلار یا معادل آن ارز در بانکهای ترکیه سپرده گذاری کرده و حداقل به مدت 3 سال سپرده مبلغ باقی بماند.

افرادی که مبلغ 500,000 دلار اوراق قرضه خریداری و حداقل به مدت سه سال آن را نگهداری نمایند.

افرادی که مبلغ 500,000 دلار در صندوق سرمایه گذاری غیرمنقول سرمایه گذاری کنند و به مدت 3 سال ادامه دهند.

backgrand

 ب) کارت فیروزه ای:

کارت فیروزه ای به افرادی داده می شود که می توانند به فرهنگ و جامعه ترکیه کمک نمایند، بنابراین اگر از نظر سطح تحصیلی ، تجربه شغلی، علمی  و یا سرمایه گذاری ، در اقتصاد کشور ترکیه تاثیر مثبتی داشته باشید ، طبق پیشنهاد شورای نیروی کار بین المللی ، کارت فیروزه ای به شما داده می شود.کارت فیروزه ای برای بار اول به مدت 3 سال داده می شود و در صورت وجود شرایط بعد از 3 سال به صورت نامحدود داده می شود. افراد دارای کارت فیروزه ای شانس بهتری برای دریافت شهروندی ترکیه را دارند.

ج) ازدواج

ازدواج با یک شهروند ترک، به صورت مستقیم باعث اخذ تابعیت ترکیه نمی شود ولی بعد از گذشت سه سال از ازدواج ، می توانید برای اخذ شهروندی ترکیه درخواست دهید.در طی این مدت اقامت خانوادگی داده می شود.

شرایط دریافت شهروندی ترکیه از طریق ازدواج

زندگی در خانواده مشترک

عدم انجام فعالیتی مغایر با زندگی مشترک

عدم وجود حالتی مخالف امنیت ملی و نظم عمومی

در این حالت شرط اقامت(ساکن بودن در کشور ترکیه) نیاز نیست، بطور مثال خانواده می توانند ساکن ایران باشند.

برخی قوانین قابل توجه جهت اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج با فرد دارای ملیت ترکیه:

ازدواج نباید به صورت صوری باشد، بلکه باید حقیقی بوده و یا مدرکی جهت اثبات واقعی بودن ازدواج ارائه گردد.

شخصی که با او ازدواج می کنید باید دارای ملیت ترک بوده و نباید در کشور ترکیه پناهنده باشد .

شخص متقاضی ازدواج باید از کنسولگری کشور خود در ترکیه ، برگه مبنی بر مجرد بودن خود را دریافت نماید.

ازدواج باید به صورت کاملا رسمی باشد و به ثبت برسد ، تا بتوان از طریق آن اقامت دائم ترکیه را دریافت کرد.

اگر شخص مورد نظر برای ازدواج در کشور ترکیه دختر باشد و قبلا نیز ازدواج کرده باشد باید از زمان طلاق 300 روز گذشته باشد.

مزایای دریافت شهروندی ترکیه :

تا اینجا حالتهای مختلف امکان دریافت شهروندی ترکیه را مورد بررسی قرار داده ایم ، اما دریافت شهروندی ترکیه چه مزایای دارد ،  موضوعی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت :

شما با دریافت شهروندی ترکیه :

پاسپورت ترکیه را دریافت کرده و امکان سفر به 108 کشور بدون نیاز به ویزا را خواهید داشت.

همسر و فرزندان زیر 18 سال شما نیز شهروندی دریافت می کنند .

استفاده از امکانات شهروندی مانند شهروندان ترک

دریافت تسهیلات بانکی جهت خرید وسایل نقلیه و … با بهره پایین (در صورت دریافت اقامت کوتاه مدت هم امکان افتتاح حساب دارید اما وام بانکی و تسهیلات به شما تعلق نمی گیرد.)

امکان دریافت کارت اعتباری بدون بلوکه کردن پول در بانک

اعتبار پاسپورت ترکیه :

پاسپورت ترکیه در بین همسایگان ایران ، معتبرترین پاسپورت است . با دریافت پاسپورت ترکی می توانید به 108 کشور بدون ویزا سفر کرده و دریافت ویزای امریکا و اروپا با این پاسپورت نسبت به پاسپورت ایرانی ، راحت تر است.

Comments are closed.

Log In is required for submitting new question.